Německý koncern Siemens hodlá zrušit 15.000 pracovních míst

29.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 29. září (ČTK) - Německý průmyslový koncern Siemens, který působí i v České republice, hodlá v rámci úsporného programu zrušit asi 15.000 pracovních míst, z toho 5000 v Německu. Agentuře DPA to dnes řekl mluvčí společnosti. Upozornil nicméně, že firma se bude snažit vyhnout nucenému propouštění a že někteří zaměstnanci mohou být ze zrušených míst přesunuti do jiných částí koncernu.

Siemens podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě zhruba 370.000 lidí, v samotné České republice má asi 10.500 pracovníků. Siemens v tuzemsku patří mezi největší elektrotechnické podniky i největší exportéry.

Novým generálním ředitelem koncernu Siemens se v létě stal Joe Kaeser, který v čele firmy nahradil Petera Löschera. Ten se v poslední době ocitl pod palbou kritiky kvůli horšímu hospodaření podniku. Kaeser dříve působil jako finanční ředitel Siemensu.

Investoři kritizovali Löschera hlavně za jeho údajnou pomalost v reakci na nepříznivý vývoj globální ekonomiky. Jeho věrohodnost podkopala i série varování před zhoršením zisku firmy. Několikrát se mu také nepodařilo odhadnout vývoj poptávky na hlavních trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK