Americké akcie kvůli Citigroup mírně oslabují

15.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. října (ČTK) - Americké akcie dnes po čtyřech dnech vzestupu zahájily dnešní obchodování mírným oslabením. Nadějný vývoj kolem rozpočtové krize ve Washingtonu totiž zastínily slabší výsledky finančního domu Citigroup.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) oslaboval o 0,3 procenta na 15.260 bodů. Širší index S&P 500 vykazoval ztrátu 0,2 procenta a nacházel se kolem 1707 bodů. Index technologického trhu Nasdaq klesl o 0,1 procenta na 3810 bodů.

Akcie na Wall Street v minulých dnech rostly, neboť investoři věří, že americkým zákonodárcům se podaří již brzy dohodnout na řešení rozpočtové krize a zvýšení dluhového limitu, který vyprší ve čtvrtek. Na dohodě nyní pracují oba straničtí vůdci Senátu a svůj vlastní plán předložili republikáni, kteří ovládají Sněmovnu reprezentantů.

Trh ale srazily výsledky Citigroup, jejíž zisk snížil propad příjmů z obchodování s dluhopisy. Akcie Citigroup klesaly o více než jedno procento a stejným tempem ztrácel také oborový index finančního sektoru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK