Šéf Povodí Labe Beránek po dohodě s ministrem končí

16.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. října (ČTK) - Generální ředitel státního podniku Povodí Labe Václav Beránek po dohodě s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem odchází z funkce. Vedením byl dočasně pověřen investiční ředitel firmy Marián Šebesta, informovalo dnes ministerstvo. Podle mluvčí úřadu Dany Večeřové vypíše MZe v pátek výběrové řízení na nového generálního ředitele.

Během Tomanova působení v resortu nastalo v čele podřízených podniků a institucí již několik personálních změn. Začátkem října skončil například dlouholetý šéf Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta.

Beránek stál v čele podniku od letošního května. Šebesta, je dlouholetým pracovníkem povodí se zkušenostmi z řady funkcí, má vysokoškolské vzdělání v oboru vodního hospodářství.

Povodí Labe zajišťuje péči o vodní toky a jejich údržbu, provoz vodních děla další činnosti na území podél celého toku Labe, tedy od Trutnovska po Děčín. Podnik zaměstnává přes 900 lidí. V roce 2011 při výkonech 961 milionů korun vytvořil zisk 30 milionů korun. Aktiva firmy činila téměř 4,8 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK