Koruna dopoledne stagnovala k euru, vůči dolaru zpevnila

17.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. října (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne stagnovala vůči euru, k dolaru výrazně zpevnila. Kolem 10:15 se koruna k euru obchodovala na středečních 25,67 Kč/EUR. Proti dolaru zpevnila o 19 haléřů na 18,84 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Po dohodě v americkém Kongresu oslabuje dolar vůči euru.

Měny ve středoevropském regionu nejvíce sledují pokles akcií. Polský zlotý a maďarský forint ztrácejí bez nových lokálních zpráv. Koruna měla v úvodu rovněž tendenci slábnout, ale na rozdíl od zbytku regionu se vrací zpět mírně pod 25,70 Kč/EUR, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

"Pokud v minulých dnech probíhal přesun z koruny do zlotého a forintu, může nyní koruna získat něco málo zpět. Omezením pro pokles kurzu by ale měla zůstat domácí měnová politika," míní Vlk.

Dolar k euru oslabil, kolem 10:15 byl kurz na 1,3269 USD/EUR. Podle Vladimíra Pikory z Next Finance bude trh ještě žít dozvukem středeční dohody ohledně amerického dluhu a tím, že se státní zaměstnanci mohou vrátit do práce.

jap mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK