Konglomerátu GE klesl zisk, má ale rekordní objem zakázek

18.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. října (ČTK) - Čistý zisk největšího amerického průmyslového konglomerátu General Electric ve třetím čtvrtletí meziročně klesl o zhruba devět procent na 3,2 miliardy dolarů (asi 60 miliard Kč). Firma však uvedla, že má rekordní objem zakázek. Tržby klesly asi o jedno procento na 35,7 miliardy dolarů (672,9 miliardy Kč).

Na výsledky měl rovněž vliv prodej některých mediálních a bankovních aktivit. Bez zahrnutí dopadů restrukturalizace a dalších mimořádných položek vykázala firma zisk 40 centů na akcii. Překonala tak očekávání analytiků, kteří podle společnosti FactSet počítali v průměru se ziskem 36 centů na akcii.

"V tomto čtvrtletí jsme splnili své hlavní cíle," uvedl předseda správní rady a generální ředitel GE Jeff Immelt. "S nahromaděnými zakázkami v rekordní hodnotě 229 miliard dolarů vítězíme na trhu a máme dobrou pozici pro příští rok," dodal.

Objem zakázek se podle Immelta zvýšil o 19 procent. Růst objednávek zaznamenala firma po celém světě, včetně Evropy. General Electric působí v široké škále odvětví počínaje strojírenstvím, přes energetiku, finance až po média. Podle výsledků skupiny proto analytici posuzují, v jakém stavu je ekonomika jako celek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK