Koruna dopoledne mírně zpevnila k euru, vůči dolaru stagnovala

22.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne mírně zpevnila vůči euru, k dolaru stagnovala. Kolem 10:30 k euru proti pondělku posílila o tři haléře na 25,79 Kč/EUR a k dolaru o haléř na 18,87 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka česká měna postrádala impulzy k pohybu.

Pohled na hlavní trhy vypovídá o pokračujícím vyčkávání, žádný impulz pro středoevropské měny ze světa zatím nepřichází. Nic podstatného se neděje ani na maďarském forintu, polský zlotý ráno mírně ztrácel po číslech z domácí ekonomiky, uvedl Vlk.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance bude trh čekat na americké statistiky z trhu práce. "O co budou optimističtější, o to více koruna posílí a obráceně," dodal Pikora. Očekává se, že přírůstek pracovních míst v USA za září oproti srpnu naroste, a nezaměstnanost vykáže stagnaci, poznamenal Vlk.

Dolar k euru se kolem 10:30 obchodoval na 1,3668 USD/EUR. Vlk doplnil, že kurz je v posledních dnech víceméně stabilní v pásmu se středem na 1,3670 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK