Finanční ředitel Petr May odchází z vedení ČD Cargo

15.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Státního dopravce ČD Cargo opouští finanční ředitel a člen představenstva Petr May. Na oba posty rezignoval ze zdravotních důvodů a zaměstnanecký poměr ukončí do konce měsíce, řekl dnes ČTK. Nástupce odcházejícího člena vedení dopravce zatím nenašel.

 

"Ve hře je vícero jmen. Konkrétního nástupce zveřejníme, až bude definitivně rozhodnuto," uvedl mluvčí mateřských Českých drah Radek Joklík. May působil v ČD Cargo jako finanční ředitel od roku 2010 s několikaměsíční přestávkou v roce 2012, kdy byl z funkce odvolán a následně se opět vrátil.

 

ČD Cargo se v poslední době potýká s poklesem přeprav a prohlubováním ztrátovosti v segmentu jednotlivých vozových zakázek. V pololetí dceřiná firma Českých drah skončila se ziskem 208 milionů korun, byly v něm ale započítány i prodeje dlouhodobého majetku včetně lokomotiv a firma počítala i se sníženými poplatky za použití dopravní cesty, které ale zatím nemá ČD Cargo jisté. Vloni se nákladní dopravce, který zaměstnává zhruba 9500 lidí, propadl do ztráty zhruba dvou miliard korun.

 

cfr mol

 

 

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK