Rozvíjejte přirozený talent svých dětí

30.08.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Celé dopoledne tráví vaše děti ve škole, ale co odpoledne? Chcete rozvíjet jejich přirozené umělecké schopnosti? Pak je určitě přihlaste do nějakého kroužku, kde mohou projevit svůj talent.

Téma týdne: Co dělat, aby se vaše děti odpoledne nenudily

Začátek školního roku je opět tady a s ním i školní starosti a povinnosti nejen dětí, ale i rodičů. Každé dítě v něčem vyniká, něco ho baví a dělá mu radost. Jen je třeba skryté vlohy v dítěti objevit a podporovat. Dítě, které bude každé odpoledne sedět zavřené doma nebo řádit venku se svými kamarády se nikdy nemůže naplno projevit a už vůbec ne svůj talent rozvíjet. Najděte mu vhodný kroužek.

Na druhé straně ale pozor. Dítě není stroj a proto to s kroužky nepřehánějte. Dítě není vhodné přetěžovat. Proto věnujte pozornost tomu jaké kroužky bude dítě navštěvovat. Asi nejlepší je nechat na dítěti, ať si samo vybere, co by rádo dělalo. Ale i v tomto výběru je dobré dítě trošku usměrňovat. Většina dětí se totiž s chutí pustí do každé činnosti. Bohužel ne v každé se mu bude dařit a někdy i drobný neúspěch může dítě odradit.

Jaké umělecké kroužky jsou na výběr?
Možností je spousta - přes různé keramické, výtvarné, dramatické až po taneční a pohybové kroužky. Všechno ale něco stojí a některé mohou být opravdu hodně finančně náročné. Ale i tak se dají najít takové, které vás nepřijdou příliš draho.
Pokud některý kroužek  organizuje přímo škola do níž vaše ratolest chodí, pak máte vyhráno. Tyto kroužky většinou bývají nejlevnější. Ceny se podle typu kroužku pohybují od 500 do 1.500 Kč za rok.
Největší výběr zajímavých kroužků nabízí především Centra volného času či Domy dětí a mládeže, kterých naleznete v každém městě hned několik. Spousta těchto center má již dnes i své vlastní internetové stránky, které vám pomohou zorientovat se v jejich nabídce a nalézt pro vaše dítě to pravé.

Orientační ceny kroužků
Keramická dílna: 500 – 1.500 Kč za rok
Výtvarný kroužek: 500 – 1.000 Kč za rok
Kresba, malba, grafika: 1.300 - 2.500 Kč za rok
Základy sochařství, modelování: 1.500 Kč za rok
Výtvarně-dramatický: 800 Kč za rok
Dramaťák: 800 - 1.200 Kč za rok
Pohybové a taneční studio: 500 – 1.000 Kč za rok
Hry, soutěže, hlavolamy: 800 Kč za rok
Magie a kouzla: 1.300 Kč za rok

Chcete udělat něco pro zajímavé využití volného času vašich dětí, ale žádný z výše uvedených kroužků by nebyl ten pravý? Pak denně sledujte stránku http://www.finance.cz/aktuality. Celý týden se zde budeme věnovat volnočasovým aktivitám dětí – sportovní kroužky, hudebky, počítače a internet, přírodovědné kroužky…

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky