Nadace Jedličkova ústavu dostane 430 000 Kč na tranzitní program S FLEXI do života

01.07.2014 | , Pojišťovna České spořitelny
Tiskové zprávy


V úterý 1. července se na Střeleckém ostrově koná festival pro Prahu bez bariér „Děkujeme, pokračujte“. Nadaci Jedličkova ústavu zde Tomáš Vaníček, náměstek generálního ředitele Pojišťovny České spořitelny, předá šek na 430 000 Kč na tranzitní program „S FLEXI do života“. Program pomáhá lidem s postižením při přechodu ze školy do další životní etapy. FLEXI životní pojištění spolupracuje s Nadací Jedličkova ústavu od ledna letošního roku.

V 15 hodin začíná na Střeleckém ostrově festival „Děkujeme, pokračujte“ pro Prahu bez bariér. Odpoledne svými vstoupeními zpříjemní například Lenka Dusilová, Emozpěv nebo Milli Janatková. Tomáš Vaníček, náměstek generálního ředitele Pojišťovny České spořitelny, zde Nadaci Jedličkova ústavu předá šek na 430 000 Kč, který je určen na tranzitní program „S FLEXI do života“. Pojišťovna zaplatí konzultanty, kteří pomohou klientům k osamostatnění se v běžných denních činnostech a také například s nalezením bydlení nebo práce.

„Vedle finanční pomoci na úrovni jednotlivých organizací se s kolegy snažíme být užiteční i sami. Minulý týden jsme jako dobrovolníci pomáhali na sportovní akci Jedličkova ústavu Prázdniny nanečisto,“ popisuje aktivity kolegů z pojišťovny Světla Košková, vedoucí oddělení marketingu a PR Pojišťovny České spořitelny. „V květnu jsme uspořádali finanční sbírku na čtyřkolový skútr pro dvacetiletého Lukáše, který je po mozkové obrně odkázaný na pomoc ostatních. Jeho radost z nového pomocníka nám byla největší odměnou.“

Tranzitní program „S FLEXI do života“ je jednou z mnoha společných aktivit Nadace Jedličkova ústavu a Pojišťovny České spořitelny. Jak pojišťovna ještě pomohla?

Na Pražském majálesu pojišťovna podpořila sbírku na bezbariérový autobus. Návštěvníci si zde mohli poměřit síly s veslaři Ondřejem Synkem a Václavem Chalupou. Najeté kilometry jsme proměnili ve finanční pomoc. Za jednu jízdu nadace dostala 300 Kč.

Částkou 140 000 Kč jsme přispěli na organizaci Prázdnin nanečisto, sportovního dne pro klienty Jedličkova ústavu i širokou veřejnost. Příchozí ve středu 25. června plnili úkoly na různých stanovištích a zároveň si mohli vyzkoušet, jak se ovládá invalidní vozík. Naši kolegové z úseku podpory prodeje zde pomáhali jako dobrovolníci. 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy