Majiteli TV Prima navzdory rekordním tržbám klesl čtvrtletní zisk

17.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 17. července (ČTK) - Čistý zisk švédské společnosti Modern Times Group (MTG) se ve druhém čtvrtletí snížil o téměř pětinu na 307 milionů švédských korun (910 milionů Kč) z 376 milionů SEK před rokem. A to i přesto, že tržby dosáhly rekordu. Oznámila to dnes firma, která v tuzemsku vlastní televizi Prima a další stanice.

Čisté tržby při stálých směnných kurzech se za tři měsíce do června zvýšily o 13 procent na 4,1 miliardy SEK.

Tržby z činnosti na trhu nezpoplatněného televizního vysílání v České republice ale o 17 procent klesly. Podle firmy to odráží vysokou úroveň růstu v loňském roce, ale rovněž menší divácký podíl a vysoce konkurenční tržní prostředí.

Pokles tržeb v tuzemsku se podepsal i na celkově nižších tržbách firmy v tomto segmentu na rozvíjejících trzích, i když pokles částečně zmírnil pokračující růst v Pobaltí a v Bulharsku.

Podíl MTG na sledovanosti ve věkové kategorii 15 až 54 let na českém trhu nezpoplatněných televizních kanálů ve druhém čtvrtletí klesl na 34,4 procenta z 35,9 procenta ve stejném období loni. Oproti začátku letošního roku byl ale vyšší, uvedla firma. Společnost do tohoto podílu nezapočítává televizní stanice, které nevysílají reklamu, tedy například veřejnoprávní média.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK