Krušné hory lyžaře nezklamou

07.12.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Vyznavači zimních sportů nezahálejí. Příprava je v plném proudu, stačí vzít lyže, běžky, či jiné zimní nářadí, nesmíme zapomenout na rodinu a vyrazit. A proč ne třeba do Krušných hor?

Téma týdne: Zimní sezóna začíná

Rozhodnete-li se strávit zimní dovolenou v Krušných horách, rozhodně nebudete zklamáni. Tento kout České republiky vás překvapí svou rozmanitostí a krásou a nabízí ideální podmínky nejen pro sjezdové i běžecké lyžování. K nejznámějším lyžařským střediskům v Krušných horách patří Klínovec, Boží Dar, Jáchymov, Kraslice, Pernink, Cínovec, Telnice a mnoho dalších.

Klínovec (www.klinovec.cz)
Skiareál Klínovec je největší lyžařské středisko Krušných hor. Nadmořská výška tohoto střediska ležícího 120 km západně od Prahy v blízkosti hranic s Německem je 860 – 1244 m. Můžeme zde najít lyžařské tratě všech druhů obtížností, které jsou pravidelně upravovány. Středisko nabízí sněhovou garanci nově vybudovaným systémem plně automatizovaného umělého zasněžování, který pokrývá všechny sjezdové tratě - celkem 6 km uměle zasněžovaných svahů o rozloze 14 hektarů a přepravní kapacitě 5550 osob/hodinu. V areálu je také k dispozici 5 km dlouhá upravovaná běžecká trať „Krušnohorská magistrála“ spojující náhorní planiny Krušných hor v celé jejich délce. Pokud holdujete spíše adrenalinovým sportům, můžete využít U-rampu nebo snowpark.
Ve středisku se nachází mimo jiné lyžařský miniareál vhodný především pro lyžařské začátečníky a rodiny s malými dětmi. Dalšími službami jsou 2 lyžařské školy, 2 půjčovny lyžařského vybavení, 2 ski servisy, velká nabídka ubytování, restaurací a bufetů nebo 4 bezplatná parkoviště s kapacitou 500 aut. Dopravu lyžařů zajišťuje zdarma skibus na trasách Kovářská - Č.Hamry - Háj - Loučná - Klínovec, Mariánská - Boží Dar - Klínovec.

Hlavní sezóna dospělí / děti *
Jednotlivá jízda 60 / 60
Denní jízdenka 430 / 300
Turistické ubytování 230 / 180
Ubytování v hotelu vč. snídaně 445 / 356

*) děti do 100 cm mají jednotlivou i denní jízdenku zdarma, platí pro děti 100 – 140 cm


Boží Dar

(www.bozidar.cz)
Středisko leží v nadmořské výšce 1028 m a je vzdáleného 1 km od stejnojmenného hraničního přechodu a 2 km od nejrozlehlejšího krušnohorského střediska Klínovec. V samotném centru střediska Boží Dar se nachází lyžařský areál Neklid s 6-ti vleky a snowbordový areál Novako se dvěma vleky a snowtubingem. Pro vyznavače bílé stopy je k dispozici 70 km běžeckých tras (včetně již zmiňované „Krušnohorské magistrály“) s propojením až do sousedního Německa.

Hlavní sezóna dospělí / děti
Jednotlivá jízda 30 / 30
Denní jízdenka 330 / 210
Turistické ubytování 210
Ubytování v hotelu vč. snídaně 570


Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky