Co týden dal?

23.12.2004 | , Finance.cz
Press centrum


Do konce roku nám zbývá pouhý týden, přesto Vám i nyní přinášíme výběr nejdůležitějších událostí za posledních sedm dnů. Můžete si přečíst o udělených pokutách, pochvale ČR od EU…

Posledních 7 dní ve světě

Ve středu požádala Evropská komise ministry financí EU o rozpočtové disciplinární opatření proti Řecku, a vyjádřila naději pro získání jejich podpory. Komise uvedla, že Řecko neudělalo dost pro stlačení schodku rozpočtu na příští rok pod limit EU, který je ve výši 3% HDP. Více se dozvíte zde.

Soud EU ve středu potvrdil sankce uvalené exekutivním orgánem Evropské unie na Microsoft. Odvolání, jímž se největší softwarová firma na světě snažila platnost omezení oddálit však soud zamítl.

Slovenskému zpracovateli ropy Slovnaft hrozí pokuta od ministerstva financí za nezákonné postupy při stanovování prodejních cen, a to ve výši 1,3 miliardy slovenských korun.

...více informací naleznete na www.finance.cz

Posledních 7 dní doma

Ve středu uvedla Evropská komise, že je Česká republika na dobré cestě ke korekci masivního rozpočtového schodku. Komise vyzdvihla spolu s naším státem i další nové členy EU v otázce rozpočtové reformy. Jedná se o Maltu, Kypr, Polsko a Slovensko.

Pokutu udělenou od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ve výši 48 milionů korun musí zaplatit mobilní operátor Eurotel. V úterý o tom rozhodl Nejvyšší správní soud v Brně. T-Mobilu a Eurotel byly uděleny pokuty v celkové výši 63.000.000Kč za to, že účtovaly volání do sítě firmy Oskar dráž než mezi sebou navzájem.

O formálním zahájení tendru na privatizaci Českého Telecomu rozhodla privatizační komise. V úterý oznámil Fond národního majetku, že se do 21.ledna mohou přihlásit případní investoři.

...více informací naleznete na www.finance.cz

Posledních 7 dní na našem serveru

V sekci FIRMY v podsekci "Podpory" jsme pro vás připravili aktuální nabídku programů podpory malých a středních podniků (MSP) od Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) s platností na roky 2005 a 2006. Jsou to programy ZÁRUKA, TRH, PROGRES, PORADENSTVÍ, DESIGN, ALIANCE a ZASTOUPENÍ. Tyto programy reagují na aktuální potřeby rozvoje malých a středních podniků v České republice. Jsou zaměřeny na podporu podnikatelů formou záruky za bankovní úvěry, podporu podnikatelů z regionu hlavního města Prahy, podporu poradenství, podporu fyzických osob a podporu služeb zaměřených na vývoz.

Poradenské centrum portálu Finance.cz poskytuje nezávislé poradenství z oblasti financování bydlení, penze, pojištění, investic, daní a účetnictví. Díky spolupráci se Živnostenskou bankou jsme tento týden spustili poradenství zaměřené na firemní financování. Na našeho poradce se můžou obrátit firmy, které potřebují poradit s financováním nových projektů, nebo drobní podnikatelé startující se svojí živností, ale také firmy hledající zdroje financování z fondů Evropské unie.

On-line prodej

TIP On-line prodeje: Plaťte díky penzijnímu připojištění nižší daně!!! Nárok na daňovou úlevu získává ten, kdo zaplatí za kalendářní rok více než 6 000 Kč. Měsíční příspěvek účastníka musí být větší než 500,-Kč. To co je zaplaceno nad 6 000 Kč je možné pak odečíst od základu daně. Maximální daňový odpočet je 12 000 Kč. Nevadí, že jste si zvolili při sjednání smlouvy o penzijním připojištění nízký měsíční příspěvek, můžete jej kdykoli navýšit dle Vašich požadavků. Tuto možnost Vám nabízíme i v našem Prodejním centru, kde navíc získáte odměnu ve výši 50% částky o kterou měsíční příspěvek zvýšíte.
 
Na našem Prodejním centru můžete rychle a výhodně uzavřít:

STAVEBNÍ SPOŘENÍ = výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady. Uzavřete on-line a získejte odměnu až 600 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ = bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev. Uzavřete on-line a získejte 50% měsíčního příspěvku zpět!!!

Poradenství

Každý týden vybíráme jeden z dotazů, které naši čtenáři vkládají na stránky poradenství.finance.cz. Můžete zde najít odpovědi na Vaše dotazy z různých oblastí osobních i firemních financí. Tentokrát se podíváme do oblasti daní.

Otázka: „Dobrý den, na konci roku mi zbude asi 10dní dovolené. Do kdy si musím tuto dovolenou vybrat? (Máme týden dovolené navíc – tedy 25dní.)“

Odpověď: „Dovolenou z roku 2004 si musíte vyčerpat nejpozději do 31.12.2005. Pokud Vám ale zaměstnavatel …“

Celou odpověď naleznete zde.

FinTriky

Tématem posledních FinTriků před Štědrým dnem je opět „Vánoce jsou tady …“. Během týdne jsme se zabývali hlídáním domů či domácích mazlíčků; štědrovečerní večeři; nákupu dárků na poslední chvíli a posledním článkem bylo shrnutí vánočních tradic.

Anketa

V tomto týdnu jsme se Vás v naší anketě na www.finance.cz ptali, zda jste podlehli nákupním horečkám a dalšímu šílenství před vánočními svátky. 23% z vás bude tak jako každý rok kupovat dárky až na Štědrý den dopoledne; 28% uvedlo, že si čas předvánoční v poklidu užívá; stejný počet odpovědělo ne, tento týden je obyčejný jako každý jiný a zbylých 21% ano, jsem v jednom kole a nic nestíhám.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum