Cetelem loni půjčil 12 miliard Kč, meziročně o osm procent více

31.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. března (ČTK) - Společnost Cetelem půjčila v roce 2014 klientům 12 miliard Kč, což je o osm procent meziročně více. Firma to dnes sdělila ČTK s tím, že posílila svou pozici největšího nebankovního poskytovatele úvěrových produktů na českém trhu. Celkový objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých nebankovními společnostmi vzrostl loni o 1,5 procenta.

Největší nárůsty Cetelem dlouhodobě vykazuje v oblasti úvěrů sjednaných on-line. Objem osobních půjček takto sjednaných narostl meziročně o 15 procent a objem transakcí provedených pomocí virtuální karty o 51 procent. Objem úvěrů poskytnutých v e-shopech se zvýšil meziročně o deset procent.

Nejčastěji používali klienti Cetelemu kreditní karty k platbám u obchodníků. Průměrná částka jedné platby u obchodníka se pohybovala lehce pod hranicí 800 Kč. Průměrná částka výběrů z bankomatů byla téměř 2700 Kč.

Cetelem v Česku působí od roku 1997. Je dceřinou společností francouzské banky BNP Paribas Personal Finance, která patří k vedoucím evropským společnostem na trhu finančních služeb a působí v 25 zemích po celém světě. BNP Paribas Personal Finance je součástí finanční skupiny BNP Paribas. BNP Paribas Personal Finance se chystá vstoupit na tuzemský bankovní trh právě prostřednictvím fúze s Cetelem ČR.

Mezi hlavní konkurenty firmy v tuzemsku patří například společnosti Home Credit, Cofidis nebo Essox.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK