Vláda se vrátí k prodeji budovy na pražském náměstí Republiky

07.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Ministerstvo financí plánuje prodat v dražbě budovu na pražském náměstí Republiky, kterou dosud využívala státní správa. O návrhu bude ve středu jednat vláda. Ta návrh měla na programu minulý týden, rozhodnutí ale odložila. Podle náměstka ministra financí Ondřeje Závodského je odhadovaná cena nemovitosti zhruba 750 milionů korun.

\"Věříme, že v dražbě se částka může vyšplhat ještě výše,\" řekl ČTK již dříve Závodský. Podle něj je za takovou sumu možné postavit novou budovu pro až 1500 úředníků. \"Navíc bude potřeba do nemovitosti vložit několik desítek milionů korun v následujících letech. Takže my chceme jít cestou levnějšího provozu mimo centrum, než předražených budov v centru,\" dodal.

Budova je hned vedle divadla Hybernia, naproti je Obecní dům, poblíž jsou obchodní centra Palladium a Kotva. Lokalita je podle odborníků velmi žádaná.

S nemovitostí hospodaří Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, který ji však od poloviny roku 2014 pro své potřeby nevyužívá. Nyní ji nevyužívá ani žádná jiná státní instituce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK