Dolar se vzpamatoval z dřívějších ztrát, trhy věří v další růst

07.04.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 7. dubna (ČTK) - Americký dolar dnes na devizových trzích zpevňoval a vzpamatoval se tak z dřívějších ztrát. Trhu navíc dál očekává, že růst americké měny bude pokračovat. Euro k dolaru vykazovalo pokles o 0,5 procenta na 1,0863 USD. Americký dolar k japonskému jenu přidával 0,7 procenta na 120,3645 JPY.

Americkou měnu na začátku týdne podkopala páteční zpráva amerického ministerstva práce, podle které zaměstnavatelé v USA vytvořili v březnu jen 126.000 nových pracovních míst, což je nejméně za více než rok a také podstatně méně, než se čekalo.

Zpráva vyvolala obavy, že centrální banka USA (Fed) by mohla odložit plánované zvyšování úroků na později. Trhy nyní čekají jejich růst kolem poloviny letošního roku. Možné zvýšení úrokových sazeb je přitom hlavním důvodem posilování dolaru od poloviny loňského roku.

Dnes se ale na trhy vrátil optimismus. \"Scénář silného dolaru zůstává nedotčen, akorát tu máme přestávku, protože dolaru chybí katalyzátor, který by jej dotlačil na nová maxima,\" sdělila podle agentury Reuters analytička Camilla Suttonová ze společnosti Scotiabank v Torontu.

Australský dolar dnes podpořilo nečekané rozhodnutí australské centrální banky nesnížit úrokové sazby. Australský dolar se vůči americké měně vyhoupl až na 0,7711 USD, což byla nejvyšší hodnota za týden.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK