Ceny ropy po zprávě o zásobách v USA klesají

08.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 8. července (ČTK) - Ceny ropy dnes klesají. Reagují tak na překvapivý růst zásob ropy a ropných produktů v USA za poslední týden. Ke ztrátám přispívá i pokles čínských akcií a dluhová krize v Řecku, které zvyšují obavy o vývoj poptávky po ropě.

Cena severomořské ropy Brent kolem 17:25 SELČ klesla o jeden cent na 56,84 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu zlevnila o 67 centů na 51,66 dolaru za barel.

Americký úřad pro energetické informace EIA uvedl, že zásoby ropy a ropných produktů v uplynulém týdnu vzrostly. Většina analytiků přitom čekala naopak pokles.

Čínské akciové trhy pokračují v poklesu, navzdory všem snahám vlády propad zastavit. Regulátor dnes varoval, že investoři zřejmě propadli panické náladě. Čína je druhým největším spotřebitelem ropy, uvedla agentura Reuters.

Atény mají do čtvrtka předložit plány reforem, na základě kterých chtějí od věřitelů další peníze. Konečný termín pro uzavření dohody byl stanoven na konec týdne.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent srpen 56,84 56,85 New York - Nymex WTI srpen 51,66 52,33

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK