Nezaměstnanost na Vysočině v červnu mírně klesla na 5,6 procenta

09.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jihlava 9. července (ČTK) - Počty nezaměstnaných lidí se na Vysočině snižovaly i během června, tedy pátý měsíc v řadě. Na konci minulého měsíce hledalo v tomto kraji práci 19.294 lidí, o 654 méně než v květnu. Podle dnešních údajů Úřadu práce ČR se tak podíl nezaměstnaných lidí v červnu snížil o dvě desetiny procentního bodu na 5,6 procenta. Situace se zlepšila ve všech pěti okresech Vysočiny.

V okresech Havlíčkův Brod, Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou se v červnu nezaměstnanost shodně snížila o dvě desetiny procentního bodu. Na Pelhřimovsku, kde je nezaměstnanost v tomto kraji dlouhodobě nejnižší, klesl podíl nezaměstnaných lidí o desetinu na 3,7 procenta. Práci v tomto okrese nyní hledá 1754 osob. Naopak na Třebíčsku s nejvyšší nezaměstnaností, a to 7,2 procenta, bylo koncem minulého měsíce bez místa 5550 lidí.

V Česku klesla v červnu nezaměstnanost z květnových 6,4 procenta na 6,2 procenta. Stejně jako v uplynulých dvou měsících se snížení týkalo všech 77 okresů. Na konci června bylo v Česku nejméně nezaměstnaných od dubna 2009.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK