Americké akcie po středečním propadu výrazně oživují

09.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. července (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování výrazně oživily a vymazávají středeční ztráty vyvolané propadem cen v Číně. Obchodování na newyorské burze NYSE se po středečních technických potížích vrátilo k normálu.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) přidával 0,8 procenta na zhruba 17.662 bodů. Širší index S&P 500 zpevnil stejným tempem na 2063 bodů, index trhu Nasdaq se nacházel kolem 4958 bodů se ziskem jednoho procenta.

Ve středu hlavní indexy amerických akciových trhů utrpěly zhruba jedenapůlprocentní ztráty.

Čínské akcie dnes díky novým opatřením úřadů ke stabilizaci trhu prudce stouply a smazaly takřka celý středeční propad. To zlepšilo náladu i na Wall Street, kde investoři čerpali impulzy k nákupům i ze zápisu z červnového zasedání centrální banky (Fed). Zápis naznačil, že zvyšování úrokových sazeb by mohlo přijít později, než se dosud odhaduje.

Burza NYSE po několika hodinách středečního výpadku obnovila fungování už ke konci středečního obchodování. Trh ale sledoval, zda obchodní systém vydrží dnešní počáteční nápor objednávek.

Ve středu začalo období zveřejňování firemních zisků za druhé čtvrtletí. Analytici podle ankety agentury Thomson Reuters odhadují pokles zisků v průměru o 3,1 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK