CA Immo odkoupila od EBRD kanceláře ve východní Evropě, včetně ČR

09.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 9. července (ČTK) - Rakouská realitní společnost CA Immobilien Anlagen (CA Immo) odkoupila od Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD) podíl v jejich společném portfoliu kancelářských budou ve střední a východní Evropě, včetně České republiky. Firma uvedla, že za 35procentní podíl zaplatila hrubou cenu 60 milionů eur (asi 1,6 miliardy Kč).

V České republice se dohoda týká pražských kancelářských budov Amazon Court, Nile House a Kavčí Hory. Součástí dohody jsou i kancelářské budovy v Bukurešti, Budapešti a Záhřebu a čtyři pozemky. Celková účetní hodnota tohoto majetku je 511 milionů eur.

Transakce by měla být dokončena ještě tento měsíc. Příjmy z pronájmu CA Immo by po dokončení transakce měly vzrůst o 35 milionů eur, informovala agentura DPA.

Společnost CA Immo byla založena v roce 1987 a zaměřuje se na kancelářské nemovitosti v hlavních městech střední Evropy. V Praze vlastní například kancelářská centra Danube House, Amazon Court a Obchodní centrum Šestka. Spravuje aktiva za zhruba 3,6 miliardy eur v Německu, Rakousku a ve střední a východní Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK