Americké akcie díky Řecku a Číně výrazně posilují

10.07.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. července (ČTK) - Americké akcie dnes výrazně zpevňují a jejich hlavní indexy získávaly v polovině obchodování až jedno a půl procenta. Investoři na Wall Street se oddávají nadějím na řešení řecké dluhové krize a k nákupům je podněcuje také pokračující silné oživení čínských akcií.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času (18:00 SELČ) přidával asi 1,3 procenta na zhruba 17.780 bodů. Širší index S&P 500 rostl stejným tempem a byl asi na 2078 bodech, index trhu Nasdaq se pohyboval kolem 4995 bodů se ziskem 1,5 procenta.

Řecká vláda poslala věřitelům nové návrhy reforem, s jejichž pomocí si chce zajistit třetí záchranný program. Investoři vzhlížejí k sobotnímu zasedání ministrů financí eurozóny a nedělnímu summitu Evropské unie, kde by se mělo o osudu této země definitivně rozhodnout.

\"Trhy jdou dnes nahoru díky silnému tlaku Řecka a Číny,\" řekl agentuře Reuters Mohannad Aama z newyorské investiční společnosti Beam Capital Management. \"S Řeckem to sice ještě není hotové, ale pravděpodobnost Grexitu se snížila,\" dodal. Grexitem se označuje riziko odchodu Řecka z eurozóny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK