Čínské akcie po nedávném oživení opět míří dolů

31.08.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Peking 31. srpna (ČTK) - Čínské akciové trhy na začátku nového týdne zamířily dolů a hlavní index šanghajské akciové burzy Shanghai Composite kolem poledne místního času klesl o 2,6 procenta na 3148,08 bodu. Trh reaguje na nová opatření proti spekulacím při obchodování.

Index CSI300, který zahrnuje tři stovky největších firem obchodovaných v Šanghaji a Šen-čenu, ztratil 2,8 procenta na 3247,39 bodu. O něco mírnější ztráty měly akcie v Hongkongu. Hongkongský index Hang Seng vykazoval pokles o 0,8 procenta.

Čínské akcie po prudkých ztrátách z úvodu minulého týdne, vyvolaných obavami ze zpomalování čínské ekonomiky, zpevnily v posledních dvou obchodních seancích o deset procent. Za celý měsíc ale zřejmě odepíšou více než 14 procent. Znamenalo by to pro něj třetí měsíční ztrátu za sebou.

Podle ředitele společnosti Shenwan Hongyuan Securities Gerryho Alfonsa se dnešní pokles na trzích mohl očekávat, neboť někteří investoři se rozhodli vybrat zisky po zotavování v předešlých dvou obchodních dnech. Se zásadnějšími rozhodnutími podle něj čekají na údaje o aktivitě v čínském zpracovatelském sektoru, které mají být zveřejněny tento týden.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK