Citibank: Zůstatek pro bezplatné vedení účtu snížen na polovinu!

11.04.2005 | , Citibank
Tiskové zprávy


S platností od pondělí 4. dubna Citibank snížila finanční zůstatek, od kterého je vedení osobního účtu CitiOne spolu s dalšími souvisejícími službami bezplatné.

Doposud mohli bezplatného vedení účtu využít ti klienti, kteří měli u Citibank celkově v jakékoliv formě a měně uloženo celkem více než 200 tisíc korun. Nyní mají vedení CitiOne účtu zdarma klienti již při celkovém zůstatku 100 tisíc korun.
 
CitiOne osobní účet uvedla banka na trh v dubnu loňského roku. Jedná se o osobní účet s transparentní cenovou strukturou a nadprůměrně vysokým zhodnocením volných prostředků. Většina služeb spojených s tímto účtem je bezplatná. Klient platí pouze měsíční paušální poplatek, který pokrývá vedení všech korunových a cizoměnových účtů, veškeré tuzemské i cizoměnové příchozí platby a účetní položky, zasílání výpisů z účtu, vydání platebních karet, internetové a telefonní bankovnictví a další. I tento poplatek je však nulový za předpokladu udržení určitého minimálního zůstatku na účtech v Citibank. Do zůstatku se započítávají běžné a spořící účty, vklady klienta a rovněž investice do podílových fondů a dluhopisů.

Od dubna 2004 se objem vkladů klientů na tomto účtu v porovnání s ostatními typy účtů zněkolikanásobil. „Výhody bezplatného vedení účtu využívá dnes většina jeho majitelů. Věříme, že díky nižšímu minimálního zůstatku pro bezplatné vedení účtu a možnosti obsluhovat účet odkudkoli 24 hodin denně přes internet a telefon, se služby Citibank stanou pro nové klienty ještě dostupnější,“ uvedl Bert Pijls,  ředitel divize retailového bankovnictví Citibank.

CitiOne kombinuje výhody běžného účtu a spořícího účtu. Klient má volné prostředky velmi dobře úročené a zároveň neustále k dispozici, tj. může si je v případě potřeby kdykoliv bez sankcí vybrat. Kromě toho je samozřejmou součástí telefonní a internetové bankovnictví a mezinárodní debetní karta. Nově je součástí účtu i kreditní karta, kterou klient může získat okamžitě po otevření účtu při splnění bankou stanovených podmínek. K účtu je navíc možné nastavit automatický trvalý příkaz, který provádí převody mezi běžným a spořícím účtem podle předem definovaných požadavků klienta.

CitiOne účet nabízí v současné době jedno z nejvyšších zhodnocení na trhu depozitních produktů. Vklad je úročen v pásmech,  nejvyšší zhodnocení 2 % p.a. získá klient v současné době v pásmu od 300.000 Kč.

Pokud si nový klient založí CitiOne účet do konce dubna a začne ho aktivně používat, dostane od Citibank navíc prémii v podobě jednorázového vkladu na účet ve výši 1 000 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Tiskové zprávy