Microsoft prodal za osm měsíců 270 milionů Windows 10

30.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 30. března (ČTK) - Osm měsíců od uvedení na trh aktivně používá nejnovější operační systém Windows 10 společnosti Microsoft zhruba 270 milionů uživatelů. Firma to oznámila při dnešním zahájení výročního shromáždění svých vývojářů v San Francisku. Windows 10 jsou od svého debutu na konci loňského července nejrychleji přijímanou verzí operačního systému Windows.

 

Microsoft doufá, že nový operační systém, který je jako první určen pro osobní počítače, tablety i telefony, firmě pomůže zvýšit podíl na trhu s chytrými telefony a tablety. Firma očekává, že do roku 2018 bude mít její nový operační systém více než jedna miliarda přístrojů.

Akcie Microsoftu získaly za poslední rok asi 35 procent a tento týden mají k dobru asi dvě procenta. Vedle zájmu o Windows 10 jim pomáhá zejména rostoucí poptávka po cloudové platformě Azure.

Firma by měla na srazu vývojářů představit podrobnosti budoucích aktualizací Windows 10, virtuálního asistenta Cortana a cloudového softwaru Azure. Prezentovat by měla rovněž brýle pro \"rozšířenou realitu\" HoloLens, v nichž se k běžnému pohledu promítá trojrozměrná grafika.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK