Bankomaty ČSOB jsou připraveny na instalaci čipové technologie

18.04.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB již připravila svoji síť bankomatů – v současnosti tvořenou 540 přístroji – na instalaci čipové technologie. Převedení bankomatů na čipovou technologii bude zahájeno ...

... v průběhu května a u většinu přístrojů by mělo být dokončeno do konce letošního roku. Všechny bankomaty budou vybaveny speciální softwarovou aplikací, která jim umožní komunikovat s čipy na platebních kartách. U menší části  bankomatů budou muset být provedeny i drobné technické úpravy zajišťující bezproblémovou funkčnost této aplikace.

ČSOB splnila všechny požadavky společnosti VISA International a získala její potvrzení potřebné k zahájení instalace čipové technologie na bankomatech. Banka již také za stejným účelem absolvovala závěrečné testy společnosti MasterCard International.

„Naším cílem je rychlé rozšíření čipové technologie, která znamená další zvýšení bezpečnosti pro naše klienty. Od roku 2003 jsme vydali již téměř půl milionu čipových karet standardu EMV. V průběhu loňského roku jsme upravili všechny naše standardní terminály u obchodníků pro akceptaci plateb čipovými kartami. V letošním roce jsou převáděny na akceptaci čipových karet i speciální projekty s obchodními řetězci a většina našich bankomatů na čipovou technologii. Také již letos začneme vydávat všechny zbývající typy platebních karet jako hybridní, tj. všechny nově vydávané karty v rámci standardní produkce budou mít kromě magnetického proužku i čip,“ uvedl Petr Skála, ředitel útvaru Karty ČSOB.

Při každé transakci čipovou kartou je držitel vyzván k zadání PIN. To podstatně zvyšuje ochranu držitele před zneužitím karty třetí osobou. Navíc informace uložené na čipu prakticky nelze zkopírovat.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy