S pojištěním FIT je sportovní výbava v bezpečí

19.04.2016 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


Kooperativa se rozhodla reagovat na stále rostoucí oblibu aktivního trávení volného času. Pro sportovně založené rodiny a jednotlivce připravila Pojištění sportovní výbavy FIT.

Pojištěnými věcmi jsou sportovní potřeby a sportovní výbavu, jako například jízdní kola, elektrokola, koloběžky, lyže, snowboardy, golfové hole nebo tenisové rakety, ale třeba i horolezecká a potápěčská výstroj, přilby a jiné ochranné pomůcky či cvičící stroje. Pojištění se automaticky vztahuje i na demontovatelná zařízení pro jejich přepravu, například střešní nosiče a boxy. Může přitom jít o vlastní věci i oprávněně užívané cizí věci – vypůjčené či pronajaté.

„Pojištění jsme koncipovali tak, aby pokrylo velmi širokou škálu škod, které mohou na sportovní výbavě vzniknout. A to jak při jejím uložení, krátkodobém odložení, přepravě, tak i při amatérském sportování,“ popisuje unikátní nabídku Tomáš Reitermann, vedoucí Odboru pojištění majetku občanů v Kooperativě.

Pojištění obsahuje nejenom všechna běžná majetková rizika, jakými jsou krádež, loupež, poškození či zničení věci zjištěným i nezjištěným vandalem, všechna živelní nebezpečí, ale i další, jako je pád pojištěné věci při jejím upevňování na vozidlo, při demontáži z vozidla, při nakládání do vozidla nebo při jízdě vozidla. Zahrnuto je i poškození nebo zničení věci při dopravní nehodě či při jiné nehodě, ke které došlo při provozování amatérské sportovní činnosti.

„Mimořádné je, že se pojištění vztahuje i na škody vzniklé jinde než v uvedených místech pojištění, tedy i na sportovní výbavě, kterou měl pojištěný na sobě nebo u sebe, nebo kterou krátkodobě odložil na místě k tomu určeném nebo obvyklém. Zahrnuty jsou i škody na věcech uložených v ubytovacím zařízení například v hotelu, penzionu, koleji, ubytovně, dále škody na věcech ponechaných ve vozidle či na věcech předaných za účelem poskytnutí služby, například veřejnému dopravci nebo do opravny. Územní platnost pojištění je celý svět. Připojistit dále lze i odpovědnost za způsobené újmy, rovněž s celosvětovou územní platností,“ upozorňuje Tomáš Reitermann.

Sjednání pojištění je jednoduché, v pojistné smlouvě se specifikují jen jednotlivé pojištěné věci s hodnotou nad 50 tisíc Kč. Výši limitu pojistného plnění si klient může zvolit individuálně - podle svých možností a potřeb. Pro klienty Kooperativy je připravena sleva ve výši 50 %, která trvá po celou dobu pojištění.

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: Tiskové zprávy