Trigemě loni klesl zisk o 18,6 procenta na 127 milionů Kč

24.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Developerské společnosti Trigema loni klesl zisk před zdaněním meziročně o 18,6 procenta na 126,9 milionu korun. Obrat firmy se snížil zhruba o pětinu na 1,01 miliardy korun. Trigema o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

\"K dobrým ekonomickým výsledkům přispěly kromě developerských aktivit také některé stavební zakázky společnosti Trigema Building, jako byl například projekt rekonstrukce pobočky Komerční banky v Plzni za necelých 40 milionů korun,\" uvedl generální ředitel Trigemy Marcel Soural.

Podle Sourala se chce Trigema do budoucna ještě více zaměřit na development. \"Tady vidíme další potenciál pro úspěšné fungování celého koncernu. Současně s tím ale připravujeme některé inovace jak v oblasti cestovního ruchu, tak vědeckotechnických center, které rozvíjíme a provozujeme,\" doplnil Soural.

Trigema loni ještě před dokončením vyprodala byty v projektu Smart v Nových Butovicích. Dále spustila nové projekty v Horních Měcholupech a Letňanech. Průměrná cena prodaného bytu ve všech bytových projektech firmy loni dosáhla 4,3 milionu korun včetně DPH.

Trigema se kromě stavby bytů věnuje správě budov a facility managementu, provozuje vědeckotechnické parky, sportovní areály a má za sebou zkušenosti s kongresovými centry. Podle statistiky, kterou společně vydává s developery Central Group a Skanska Reality, jí v prvním čtvrtletí v počtu prodaných bytů na rezidenčním trhu v Praze patřilo deváté místo s podílem 3,1 procenta. Do nejlepší pětice patřily Central Group, Skanska Reality, Finep, Daramis a Metrostav development.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK