ČMSS zvyšuje úvěrový limit bez ručitele na 300 000 korun

09.05.2005 | , ČMSS
Tiskové zprávy


S platností od 1. května t.r. ČMSS výrazně rozšiřuje možnosti klientů čerpat překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření bez jakéhokoliv zajištění.

Překlenovací úvěr může nyní klient podle průběhu svého spoření získat s nezajištěnou částkou až 300 000 Kč bez ručitele nebo zástavy. Ve shodné výši, tedy 300 000 Kč, může klient bez jakéhokoliv zajištění čerpat také úvěr ze stavebního spoření.

Úprava podmínek zajištění významně zvyšuje možnosti investic klientů ČMSS do bydlení. Nyní mohou snadněji dosáhnout na vyšší objemy finančních prostředků s  jednodušším ručením. Při 40% akontaci tak ČMSS umožňuje čerpat zcela bez zajištění překlenovací úvěr až 500 000 Kč. Nezajištěnou částku u překlenovacího úvěru tvoří rozdíl mezi výší překlenovacího úvěru a zůstatku na vkladovém účtu stavebního spoření.

ČMSS je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení, a to jak mezi stavebními spořitelnami, tak mezi hypotečními ústavy, a tuto pozici si chceme zachovat. Úprava nastavení podmínek zajištění je dalším krokem k naplnění strategie ČMSS.

Od zahájení své obchodní činnosti do současnosti ČMSS poskytla klientům na financování bydlení úvěrové prostředky v celkovém objemu více než 82 miliard korun. Obchodní výsledky za první čtvrtletí roku 2005 potvrdily výsadní postavení ČMSS mezi stavebními spořitelnami, tržní podíl ČMSS odborníci podle objemu poskytnutých překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření odhadli na 47 až 48 procent.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy