KB prodala IKS za 265 milionů korun společnosti SGAM

11.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 11. května (ČTK) - Komerční banka prodala dceřinou Investiční kapitálovou společnost za 265 milionů korun francouzské společnosti Société Générale Asset Management (SGAM). SGAM je součástí francouzské skupiny Société Générale, která je majoritním vlastníkem KB. Transakci předcházely dvě výplaty dividend ve výši 187 milionů korun v roce 2004 a 96 milionů korun v dubnu 2005, informovala mluvčí banky Marie Petrovová.

Cena IKS byla podle ní stanovena na základě nezávislého ocenění a odpovídá 1,8 násobku současné úrovně vlastního kapitálu investiční společnosti a je splatná ve dvou splátkách. První část ceny je splatná ihned v hotovosti a druhá za čtyři roky. "Výše druhé splátky závisí na plnění distribučních cílů pro produkty IKS prostřednictvím sítě KB," uvedla Petrovová.

Spolupráce mezi IKS a SGAM začala ještě před samotnou transakcí. IKS, která je součástí finanční skupiny Komerční banky, se v ČR řadí mezi tři největší investiční společnosti. Objem majetku ve fondech IKS ke konci letošního března činil 28 miliard korun. IKS byla založena v roce 1991 a její základní kapitál je stanoven na 50 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK