PARVEST přichází na český trh s dvěma novinkami

17.05.2005 | , BNP Paribas
Tiskové zprávy


Komise pro Cenné Papíry udělila povolení společnosti BNP Paribas veřejně nabízet dva nové fondy z rodiny Parvest.

Konkrétně se jedná o dluhopisový fond Parvest Euro Short Term Bond a akciový fond Parvest Emerging Markets Europe. Pro společnost BNP Paribas Asset Management to znamená rozšíření své nabídky v České republice na veškeré spektrum svých fondů z této investiční rodiny.

Fond Parvest Emerging Markets Europe investuje do akcií společností působících na rozvíjejících se evropských trzích (střední a východní Evropa), včetně Ruska a Turecka. „Investoři mají možnost těžit z příležitostí na těchto trzích, které nabízí vysoký růstový potenciál především díky jejich finanční a politické stabilitě, atraktivnímu ocenění a vysokým výnosům,“ uvádí manažer marketingu fondů v ČR Jiří Musil. Fond je spravován zkušeným týmem v rámci BNP Paribas Asset Management.   

BNP Paribas Group byla vytvořena fúzí Banque Nationale de Paris a Banque Paribas v roce 2000. V současné době je největší bankou v kontinentální Evropě podle čistých příjmů. Parvest je nejvýznamnějším produktem BNP Paribas mezi lucemburskými společnostmi s proměnlivým základním jměním (SICAV) a představuje jeden z nejvýznamnějších evropských zastřešujících fondů. V České republice nabízí Parvest přes 60 fondů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy