Koruna od rána posílila na 30,13 Kč/EUR a 23,83 Kč/USD

19.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 19. května (ČTK) - Česká měna dnes navázala na středeční růst a pokračuje v dalším posilování. Koruna sledovala především vývoj na eurodolarovém trhu a vůči euru posílila na 30,13 Kč/EUR, uvedl pro ČTK Tomáš Vlk z Patria Online. Vůči dolaru koruna posílila až na 23,75 Kč/USD, poté mírně ztratila a obchoduje se za 23,83 Kč/USD.

Podle Vlka investoři ani dnes nedostali nová data z české ekonomiky, která by mohla kurz koruny ovlivnit. Koruna tak sledovala vývoj okolních měn a amerického dolaru. Po zbytek dne by prý měl kurz zůstat relativně klidný, odhadl Vlk.

Dolar se po mírném sestupu ustálil a začíná se pomalu vracet na silnější hodnoty. Tamní trhy navíc čekají na údaje o počtu nových žádostí o dávky v nezaměstnanosti. Z eurozóny dnes investoři sledovali především data o průmyslové výrobě a růstu spotřebitelských cen.

Podle ekonomky Next Finance Markéty Šichtařové se bude koruna v příštích dnech pohybovat v intervalu 29,80 až 30,40 Kč/EUR a neustále se bude vracet ke klíčové úrovni 30 korun za euro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK