Zájem o dotace na podnikání je v Karlovarském kraji malý

19.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


KARLOVY VARY 19. května (ČTK) - Malý zájem místních podniků o příspěvek z Operačního programu EU Rozvoj lidských zdrojů a na podporu konkurenceschopnosti registruje karlovarský úřad práce. V prvním kole přijal jen sedm žádostí, všechny projekty podaly firmy, které mají sice v kraji provozy, sídlí však jinde. Mezi žadatele může úřad rozdělit až 18,2 milionu korun. ČTK o tom informoval mluvčí úřadu práce Josef Rýdl.

Na jeden projekt může získat žadatel minimálně 310.000 korun a maximálně až 6,2 milionu korun, uvedl Rýdl. "Projekty jsou zaměřené na vzdělávání zaměstnanců, zaměstnavatelů a zájemců o podnikání. Také na poradenskou činnost a na podporu konkurenceschopnosti malých a středních podniků," řekl mluvčí. Jména žadatelů nebude úřad práce do vyhodnocení projektů zveřejňovat.

O výsledcích bude oddělení Evropského sociálního fondu (ESF) karlovarského úřadu práce informovat na internetových stránkách do 1. června. "Pak projekty ohodnotí odborníci a proces zakončí verdikt výběrové komise. Realizace úspěšných projektů by měla začít na přelomu léta a podzimu. Další kolo výzvy by mělo být vyhlášeno ještě letos na podzim," poznamenal Rýdl.

Karlovarský úřad práce už přijal v dubnu v prvním kole celkem devět žádostí o příspěvek z programu EU Rozvoj lidských zdrojů a na aktivní podporu zaměstnanosti. V rámci tohoto dotačního titulu mohou uchazeči získat dohromady 18,8 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK