Telecom vstoupil do aliance operátorů fixních a mobilních sítí

19.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 19. května (ČTK) - Český Telecom se stal jedním ze 17 členů světové aliance operátorů, kteří provozují fixní i mobilní telekomunikační sítě Fixed-Mobile Convergence Alliance (FMCA). Firma to oznámila v tiskové zprávě. Členy aliance jsou například AT&T, BT, Swisscom, KPN, Korea Telecom nebo Brasil Telecom.

Na postupném sbližování služeb v pevné a mobilní síti staví Telecom například koncepty digitální domácnosti a kanceláře. "Současné trendy potvrzují, že zákazník nemá zájem přemýšlet o konkrétní technologii, na které je služba, kterou využívá, založena," uvedl mluvčí firmy Vlastimil Sršeň.

Jedním z hlavních cílů FMCA je vytvořit pro tyto technologie dostatečnou podporu u dodavatelů koncových zařízení. Za deset měsíců svého působení aliance získala závazek dodavatelů uvést na trh telefony podporující technologie Bluetooth UMA, Wi-Fi UMA a Wi-Fi SIP. FMCA předpokládá, že do poloviny roku 2006 uvedou přední dodavatelé na trh více než 15 typů Wi-Fi telefonů ve střední cenové hladině podporující tyto služby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK