Předejděte finančním problémům při úrazu

17.06.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Během sekundy může kdokoliv z nás přijít k úrazu, který nám zcela změní dosavadní život. Pro tyto případy je lepší mít uzavřeno úrazové pojištění, které sice bolest neodstraní, ale pomůže při pozdějším řešení finanční otázky…

Téma týdne: Kolik stojí pojištění

Úraz, který zanechá třeba jen nepatrné následky, se může stát komukoliv z nás a pro tyto případy je nabízen finanční produkt kryjící riziko úrazu „úrazové pojištění“. Některé následky úrazu mohou mít trvalé následky a tím i zásadně ovlivnit váš život. Sice finanční odškodnění spojené s úrazem následky zranění neodstraní, ale pomůže je zmírnit.

Druhy pojištění

Pojištění úrazu je velmi rozmanitý a je možné si jej sjednat pro různá rizika. Hlavní pojištění bývá většinou smrt úrazem, ostatní druhy jsou vedené jako připojištění. Konkrétně se jedná o:

  • Trvalé následky úrazu
  • Denní odškodné při úrazu
  • Tělesné poškození při úrazu
  • Pobyt v nemocnici v důsledku úrazu

Velmi zajímavou nabídkou je zajištění sirotků. Tato varianta poskytuje finanční podporu pro dítě či děti v případě úmrtí obou rodičů.

Úrazové pojištění má v sobě zahrnutou výplatu pojistného plnění v případě, že na základě úrazu dojde k přechodnému nebo trvalému tělesnému poškození nebo smrti.

Při výběru úrazového pojištění dbejte zejména na dostatečnou výši pojistné částky, od které se odvíjí jak výše pojistného (kolik budete pravidelně platit), tak i výše plnění. Odborníci se kloní k zvolení výše částky podle příjmu pojištěného. Není třeba částku zbytečně navyšovat nebo podhodnocovat.

Jestliže si chcete uzavřít úrazové pojištění na zimní sporty (lyžování a snowboard), pak za rok zaplatíte zhruba 200 – 900 Kč. Cena je určena pro dospělého a má celosvětovou platnost. Pojištění si tak můžete sjednat na smrt úrazem, trvalé následky úrazu, denní odškodné při nutném léčení úrazu.

Informace o cenách jednotlivých úrazových pojištění vám poskytnou přímo pojišťovny na základě stanovení nejvhodnější varianty pojištění přímo pro vás.

Další finanční tipy a triky naleznete na www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky