Úspěch fondu max přinesl jeho 4. pokračování

22.06.2005 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Od dnešního dne nabízí Komerční banka čtvrtou řadu světového zajištěného fondu MAX. Jde o otevřený podílový fond, který klientům umožní zhodnotit jejich volné peníze prostřednictvím růstu akciových trhů,...

...zároveň však garantuje 100% návratnost investice ke dni splatnosti fondu.*

Zajištěna je návratnost minimálně 100 procent* investice ke dni zrušení fondu, jehož trvání je 5 let. Klient má tedy možnost podílet se s minimálním rizikem na vývoji světových kapitálových trhů. Úspěšnost přecházejících fondů Max potvrdila narůstající zájem našich klientů o investování. Celkový objem investic do fondů MAX 1-3 překročil 2 miliardy korun,“ říká Výkonný ředitel pro marketing KB André Léger.

Výkonnost fondu je odvozena od tzv. referenčního portfolia, které je tvořeno čtyřmi akciovými a jedním dluhopisovým indexem. Každý rok se vybere nejvýnosnější index, jeho hodnota se zafixuje a index se vyřadí z dalšího sledování. Výsledná výkonnost referenčního portfolia se rovná aritmetickému průměru pěti nejvýnosnějších indexů, resp. zafixovaných hodnot. Klient na konci doby trvání fondu obdrží 60 % výkonnosti referenčního portfolia, minimálně však 100 % vložených prostředků. Pro zajištění 100procentní* návratnosti investice využíváme státní dluhopisy států Eurozóny,“ doplňuje ing. Pavel Hoffman, místopředseda představenstva IKS KB.

Minimální investice je 10 tisíc korun, nominální hodnota podílového listu je 1 koruna. Upisovací období fondu je od 20.června do 22.srpna 2005 a doba trvání fondu je 5 let + upisovací období. Podílové listy fondu MAX 4 lze nakoupit na všech 338 pobočkách Komerční banky nebo prostřednictvím telefonního bankovnictví Expresní linka a internetového bankovnictví Mojebanka.

* Po odečtení vstupních poplatků.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy