Živnostenská banka nabízí dlouhodobý investiční plán PERSPEKTIVA pro drobné investory

23.06.2005 | , Živnostenská Banka
Tiskové zprávy


Živnostenská banka rozšiřuje portfolio investičních produktů o dlouhodobý investiční plán PERSPEKTIVA STANDARD, který spojuje výhody pravidelného investování a životního pojištění. Klient tak může s využitím jednoho finančního produktu dlouhodobě zhodnocovat volné finanční prostředky a zároveň si zajistit dostatečnou pojistnou ochranu proti následkům neočekávaných životních situací.

PERSPEKTIVA STANDARD je společným produktem Živnostenské banky, Aviva životní pojišťovny a investiční společnosti Pioneer Investments.  

PERSPEKTIVA nabízí klientům při současných nízkých úrokových sazbách u klasických bankovních produktů zajímavou možnost zhodnocení volných prostředků. Klient si navíc může část investice odepsat z daňového základu, což dále zvýší celkovou výnosnost investice,“ řekla Helena Suchánková, ředitelka odboru vývoje produktů a řízení segmentů Živnostenské banky.

Klient může prostřednictvím plánu PERSPEKTIVA STANDARD investovat měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo ročně. Minimální částka pro investici je 800,- Kč měsíčně, maximální hranice není omezena. Investovat je možné do jednoho ze 3 programů investování – konzervativního, balancovaného a dynamického. PERSPEKTIVA STANDARD se pružně přizpůsobuje potřebám investorů - v průběhu investice klient může volně přecházet mezi jednotlivými programy investování, část investice jednorázově vybírat nebo jednorázově svoji investici navýšit. Klient je současně pojištěný až do částky 400 tisíc Kč, minimální doba pojištění a investování je 10 let. Vedle základního životního pojištění může klient svoji smlouvu rozšířit sjednáním dalších dvou připojištění, a pojistnou ochranu tak navýšit až na 1,2 mil. Kč. Na zaplacené pojistné může klient navíc uplatnit daňový odpočet až do částky 12 tisíc Kč ročně, což znamená zvýšení efektivního výnosu z investice až o několik tisíc korun ročně.

PERSPEKTIVA STANDARD rozšiřuje nabídku obdobných dlouhodobých investičních produktů PERSPEKTIVA FORTE a PERSPEKTIVA LUX, které Živnostenská banka a Aviva uvedly na trh v loňském roce a které jsou založeny na jednorázovém investování větších částek. Minimální investice do PERSPEKTIVA FORTE je 100 tisíc Kč. PERSPEKTIVA LUX jako jediný produkt svého druhu na českém trhu umožňuje investovat kromě korun také v amerických dolarech a eurech, minimální investice činí 1 mil. Kč nebo ekvivalent v cizí měně. Za poslední rok investovali klienti do PERSPEKTIVA FORTE a PERSPEKTIVA LUX více než 100 mil. Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy