PRÁZDNINY S KARTOU ISIC JSOU VÝHODNĚJŠÍ I ZÁBAVNĚJŠÍ

01.07.2005 | , Alive.cz
Tiskové zprávy


Studentská karta ISIC pravidelně rozšiřuje svou nabídku služeb a slev, přičemž vychází z přání a nejdůležitějších potřeb studentů. Letos poprvé ve větší míře byly slevy zaměřeny  na jedny z nejatraktivnějších aktivit studentských prázdnin – velké hudební festivaly.

Začátkem července zahájí v Třeboni festival Okolo Třeboně a největší festival Rock for people Staropramen v Českém Brodě. Letní putování s ISIC kartou pokračuje v Ostravě (Colours of Ostrava), Plasech a Jihlavě (Czech Rock Block), a vyvrcholí v srpnu Sázavafestem u Benešova, Dolnolhotským Bubnem a Eurotrialogem Mikulov.

Na všechny uvedené festivaly mají držitelé karet ISIC minimálně 15 – 30% slevu na vstupném.

Ale nejen to. Pro ty, kteří se necítí být osloveni (touto) hudbou  je připravena v rámci  slevových karet pro studenty rovněž široká škála možností ubytování v nejrůznějších koutech ČR i v zahraničí za ceny opravdu přijatelné. Letošními novinkami v nabídce jsou například campy Rozkoš, Vejsplachy, Sedmihorky nebo ATC Karvánky. Držitelé karet ISIC se zde mohou ubytovat až o 20% levněji.

Karta ISIC však myslí i na studenty, kteří většinou z důvodu letních brigád nemohou odjet z větších měst.  Přímo v Praze je například možné využít 50% slevy na vstup do sportovního a relaxačního centra Žluté lázně v Podolí.

Kromě podpory zábavy a aktivního cestování mladých je velkým cílem ISIC ČR  také podpora veřejné dopravy. Proto se účastní první mezinárodní kampaňě k propagaci veřejné dopravy a jejího pozitivního vlivu pro životní prostředí a život vůbec. Považuje ji nejen za ekologicky vhodný, ale zároveň za velice moderní způsob dopravy.  Navíc globální oteplování způsobené kromě jiného stoupajícím počtem aut  dělá starosti i vysokým politikům EU. Podle studie Kyotského protokolu jsou nejvíce znepokojivé cesty na krátké vzdálenosti. Při nich je použito nejvíce pohonných hmot a zplozeno nejvíce výfukových plynů. V Evropě je přibližně 50% cest v zabydlených oblastech kratších než 5km. Také výzkum provedený mezi studenty hovoří ve prospěch cestování po území ČR. 

Konkrétním výsledkem těchto snah je v současnosti široká škála slev nebo speciálních tarifů nad rámec žákovského jízdného, které studentům poskytují spolupracující dopravci. Kromě pravděpodobně největších Českých drah a ISIC síťových jízdenek, mohou držitelé karet ISIC cestovat po celé ČR i do zahraničí např s autobusovými společnostmi ČSAD Střední Čechy, ČSAD Jihotrans, BUSMAT, CDS Náchod či Capital Express.

 Jeden z prvních konkrétních projektů zaměřených na podporu veřejné dopravy se uskutečnil v Plzni. Spojení studentské karty ISIC s čipovou, tzv. Plzeňskou kartou se v Plzni, jako jednom ze studentských center, setkalo s velkým úspěchem. 

STUDENTSKÁ KARTA ISIC

Karta ISIC (International Student Identity Card), kterou si v roce 2004 zakoupilo přes 200.000 studentů,  je vydávána pod záštitou UNESCO a Evropské unie a představuje v současnosti jediný mezinárodně uznávaný studentský průkaz v České republice a dalších 95 zemích světa.
Karta se studentům vyplatí především při cestování, mezinárodní a vnitrostátní dopravě, při sportovních aktivitách, v restauracích a barech nebo při návštěvě divadel a kin.
Konkrétní informace, jaké slevy karta ISIC přináší, jsou na www.alive.cz

Příklady letošních slev s kartou ISIC

Festivaly:
Colours of Ostrava (8. – 10.7.2005, Ostrava)   15%
Okolo Třeboně (1. – 4.7.2005, Třeboň)    20% - 30%
Rock for people Staropramen (4. – 6.7.2005, Český Brod) 15%
Sázava fest (4. – 7.8.2005, Sázava u Benešova)   20%
Czech Rock Block (6.8. Plasy, 13.8. Jihlava)   15%
Dolnolhotský buben (13.8., Dolní Lhota u Ostravy)  2+1 vstupenky
Eurotrialog Mikulov (12. – 13.8.2005, Mikulov)   15-20%

Doprava:
České dráhy    – sleva na časové síťové jízdenky
ČSAD Jihotrans   – sleva 30% na trase České Budějovice, Tábor, Praha
ČSAD Střední Čechy   – sleva 20% na trase Praha, Brno, Zadar, Split)
BUSMAT    – slevy na trase Brno, Praha, Bratislava
CDS Náchod    – slevy na trasách Hradec Králové, Olomouc, Ostrava, Praha
Capital Express   – slevy na trasách Ostrava, Olomouc, Brno, Plzeň, Londýn

Další slevy a informace o akcích naleznete na www.alive.cz
.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy