MfD: Klienti cestovní kanceláře Sunny Days uvázli v Egyptě

12.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 12. července (ČTK) - Devět klientů cestovní kanceláře Sunny Days si nuceně prodloužilo svůj pobyt v Egyptě. Lidé, kteří si zaplatili týdenní pobyt v letovisku Šarm aš-Šajch, se měli vrátit v neděli večer. Místo toho se vrátí nejdříve v úterý. Píše to Mladá fronta Dnes. Cestovní kancelář nejdřív uvedla, že jde o problém s místním letištěm, jak ale zjistila MfD, sama CK dva lety zrušila.

"Na letišti v Hurghádě se rekonstruuje ranvej a v jiných časech jsou letadla vytížená anebo nedostanou od Egypta povolení," cituje deník Lucii Lenochovou ze Sunny Days. Cestovní kancelář podle ní sháněla jiná letadla, ale ta jsou vytížená. Letecké společnosti však podle deníku uvedly, že to byla sama cestovní kancelář, která je o zrušení letu požádala.

"Měli jsme letět pro Sunny Days v neděli, ale na poslední chvíli nás požádali, ať místo toho letíme pro jejich klienty na Rhodos," řekl mluvčí Fischer Air Daniel Plovajko. "Z nám neznámého důvodu nás cestovní kancelář Sunny Days v neděli večer přímo požádala o zrušení pondělního letu," potvrdila mluvčí Travel Service Vladimíra Dufková. Podle cestovní kanceláře nabídli letečtí dopravci jiné časy, než potřebovala.

Klienti mají odletět dnes ráno z Egypta s ČSA. Mluvčí aerolinek Jitka Novotná potvrdila, že se na ně cestovní kancelář obrátila se žádostí o zajištění jednoho letu. "Když letadlo do úterý ráno uhradí, poletíme," uvedla Novotná.

Sunny Days je pátou největší tuzemskou cestovní kanceláří. Za rok 2003 utržila téměř 350 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK