ČSOB od srpna zlevňuje výběry ze svých bankomatů v SR

21.07.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB od 1. srpna pro své klienty zlevňuje výběry hotovosti z jejích bankomatů na Slovensku na stejnou úroveň jako u výběrů z bankomatů ČSOB v ČR. Doposud banka výběry z bankomatů v SR zpoplatňovala stejně jako výběry z bankomatů v zahraničí.

Klienti tak za výběry hotovosti z bankomatů v SR zaplatí při použití debetní platební karty pouze 5,- Kč oproti původním 80,- Kč + 0,5% z vybírané částky a 5,- Kč + 1,5% při použití kreditní karty oproti původním 80,- Kč + 1,5%.

Slovenská republika je pro ČSOB druhým domácím trhem, v nedávné době zde výrazně rozšířila svoji distribuční síť na celkem 78 poboček. „Zlevněním výběrů hotovosti z našich bankomatů vycházíme vstříc stále se zvyšujícímu počtu českých klientů cestujících na Slovensko, ať již za rekreací nebo služebně,“ uvedl Petr Kursa, manažer útvaru platební komfort soukromé klientely ČSOB. „V současnosti provozujeme v SR 113 bankomatů, které jsou k dispozici prakticky ve všech větších městech“ dodal Kursa.

ČSOB rovněž zvýhodňuje platby v rámci banky z ČR na Slovensko, které jsou zpoplatňovány jako tuzemský platební styk. Objem těchto plateb měsíčně dosahuje až jednu miliardu Kč. Počet těchto transakcí je přibližně 7.000 měsíčně. Banka dále klientům v ČR nabízí vedení běžných účtů a termínovaných vkladů ve slovenských korunách a také směnárenské služby v této měně.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy