GE Money Multiservis financoval v prvním pololetí nákupy za více než 4,11 miliardy Kč

21.07.2005 | , GE Money Multiservis
Tiskové zprávy


GE Money Multiservis potvrdil v prvním pololetí letošního roku svou vedoucí pozici na českém trhu splátkového prodeje. Za první pololetí financovala společnost GE Money Multiservis na území celé České republiky nákupy za více než 4,11 miliardy Kč, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst o 18,12 %.

V období od 1. ledna do 30. června 2005 financovala společnost GE Money Multiservis v České republice 1 421 140 transakcí v hodnotě více než 4,11 miliardy Kč, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst o 18,12 % (3,48 mld. Kč v roce 2004). Z tohoto objemu připadá přibližně 1,542 mld. Kč na Multiservis úvěr, 916,5 milionu Kč na kreditní kartu MoneyCard a 1,650 miliardy Kč na nákupní úvěrovou O.K. kartu.

I nadále je patrný trend nákupu dražších výrobků s pomocí Multiservis úvěru. Zatímco v prvním čtvrtletí letošního roku činila průměrná výše nákupu s Multiservis úvěrem v České republice 15 350 korun, po zahrnutí druhého čtvrtletí se průměrná financovaná částka zvýšila na 15 830 korun (to představuje v meziročním srovnání nárůst takřka 30 %, resp. 3 634 Kč).

Zákazníci GE Money Multiservis jsou zvyklí na snadné, flexibilní, rychlé a dostupné produkty. Čím dál častěji proto také využívají produktů GE Money Multiservis rovněž z pohodlí svého domova – nakupují na splátky na internetu, objednávají zboží na splátky z katalogů a čerpají hotovostní úvěry, které jim dodá GE Money Multiservis až domů,“ uvedl Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Multiservis. „Očekáváme, že i v druhém pololetí bude pokračovat tempo růstu poskytnutých půjček ve stejné výši jako v prvním pololetí a v maximální míře si udržíme vedoucí pozici na českém trhu splátkového prodeje. Předpokládáme, že růst objemu poskytnutých úvěrů bude i nadále přesahovat hranici patnácti procent,“ řekl Jiří Pathy.

Nejmladší produkt společnosti GE Money Multiservis – MoneyCard – se těší stále větší oblibě. Kreditní karta MoneyCard nabízí zákazníkům GE Money Multiservis až 50 denní bezúročné období a jedny z nejnižších nákladů na správu úvěrového účtu na českém trhu – klient neplatí žádný měsíční poplatek, poplatek za zasílání výpisu nebo roční poplatek. Měsíční úroková sazba MoneyCard činí pouze 1,65 % z vyčerpané částky a je jednou z nejnižších sazeb na trhu.

Zákazníci GE Money Multiservis nepotřebují ručitele ani jiné, mnohdy složitě doložitelné doklady, a celý proces je velice jednoduchý. Nakupovat s Multiservis úvěrem může každý, komu je více než 18 let a předloží potřebné doklady: platný občanský průkaz, druhý průkaz totožnosti (např. řidičský průkaz, rodný list nebo cestovní pas) a bankovní kartu. Pokud žadatel bankovní kartu nevlastní, předloží doklad pro ověření adresy (výpis z bankovního účtu, vyúčtování za telefon, plyn, elektřinu nebo nájem).

Spotřebitelům pomáhá GE Money Multiservis také formou generálního partnerství prestižního hodnocení českého obchodu GE Money Multiservis Obchodník roku 2005. Zákazníci mohou průběžně v období od června až do konce září udělovat obchodníkům známky jako ve škole a sledovat na webuprůběžné výsledky. Toto ocenění se tak stalo barometrem českého obchodu a pomáhá spotřebitelům rozlišit nejlepší obchodníky na trhu České republiky.

Veřejnost může o Nejoblíbenějšího obchodníka roku hlasovat prostřednictvím SMS ve tvaru „Jméno obchodu mezera známka“ odeslané na číslo 736 305 305 nebo prostřednictvím internetových stránek www.obchodnikroku.cz. Odměnou hlasujícím je možnost získat řadu zajímavých cen včetně tří platebních karet nabitých na 15 000 Kč.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy