Penzijní fond České pojišťovny má pololetní zisk 483 milionů Kč

27.07.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) podle pololetních výsledků hospodařil se ziskem 483 milionů korun. Oproti loňskému výsledku za stejné období se jedná o nárůst přesahující 130 %. Aktiva PFČP stoupla ve stejném období o 5,2 miliardy a společnost v současnosti spravuje téměř 24 miliard korun úspor. Celkový počet klientů společnosti je nyní 823 tisíc.

PFČP těžil především z pozitivního vývoje českých akcií, které v tomto roce opět výrazně posilují. Zisk rovněž přinesly bezpečné investice do obligací, které představují většinu portfolia penzijního fondu, a také investice v zahraničí.

PFČP během prvního pololetí znovu přilákal vysoký počet klientů k uzavření smlouvy o penzijním připojištění. Sjednáno bylo 81 tisíc nových smluv, zatímco ve stejném období minulého roku smlouvu sepsalo 68 tisíc nových klientů. „Zájem o penzijní připojištění je výrazně ovlivněn popularizací tématu důchodové reformy. Lidé si uvědomují, že soukromé spoření na důchod je nejenom výhodné, ale vzhledem k nejisté budoucnosti také zcela nezbytné,“ vysvětluje vysokou poptávku po připojištění Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy