Česká medicínská technika do Káhiry

21.09.2005 | , CzechTrade
Tiskové zprávy


Agentura CzechTrade bude ve dnech 22. až 25. září v egyptské Káhiře prezentovat české výrobce a dodavatele medicínské techniky, vybavení nemocnic a laboratoří na mezinárodním veletrhu MENA MEDITECH 2005.

Čtyřdenní veletrh MENA MEDITECH 2005 Egypt je vstupní branou do oblasti středního východu a severní Afriky, které jsou v současnosti velmi dynamicky se rozvíjejícím trhem. Péče o zdraví v zemích severní Afriky a středního východu zaznamenává v posledních letech masivní růst v důsledku rostoucí životní úrovně obyvatel. Během následujících deseti let tato oblast počtem obyvatel předstihne Evropskou unii zhruba o 20 %. Největším trhem je Egypt s 75 milióny obyvatel. Modernizace a rozšiřování zdravotnických zařízení a služeb je jednou z hlavních priorit egyptské vlády. Zdravotnictví v Egyptě naléhavě potřebuje nejen obnovu zařízení, přístrojů a  technologií, ale i rozšíření sortimentu léčiv a surovin k jejich výrobě.

Ředitel kanceláře CzechTrade v Káhiře představí možnosti českých firem egyptským partnerům na stánku České republiky. Zkušenosti z obdobných akcí z jiných zemí mě přesvědčily o tom, že zástupce naší agentury nepřijde ani z veletrhu MENA MEDITECH 2005 s prázdnou a že se dočkáme nových obchodních kontaktů vedoucích k úspěšné spolupráci,“ říká Jitka Hanzlíčková, generální ředitelka agentury CzechTrade.

Dovoz zdravotnického zařízení, technologií a surovin k výrobě léčiv dosahuje obrovských rozměrů, neboť se místně vyrábí jen malá část spotřeby egyptského trhu. V pětiletém plánu egyptské vlády  na roky 2002 - 07 se počítá s importem zařízení v rozsahu 690 miliónů USD jen na vybavení zdravotnických zařízení. Jejich modernizace a výstavba jsou financovány především z prostředků Světové banky a jiných mezinárodních finančních institucí. Podle zprávy Egyptského ministerstva zdravotnictví se v posledních pěti letech modernizovalo a dovybavilo celkem 41 nemocnic a zdravotních středisek a do konce roku 2007 se modernizace dotkne dalších 37 nemocnic a klinik.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy