Americké akcie šly dopoledne oběma směry

14.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 14. listopadu (ČTK) - Americké akcie šly dopoledne oběma směry a hlavní akciové indexy se proti pátečním závěrům příliš nezměnily. Nahoru šly akcie maloobchodů poté, co výsledek největšího světového maloobchodu Wal-Mart Stores ukázal, že spotřebitelské výdaje zůstávají ve Spojených státech silné.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času, tedy v 18:00 SEČ, vzrostl o nepatrných 0,01 procenta na 10.687,6 bodu. Index trhu Nasdaq se v poledne snížil o 0,1 procenta na 2200,44 bodu.

Emise farmaceutické Abbott Laboratories ale klesla o 3,2 procenta na 42,33 dolaru a byla tak zátěží v indexu Standard & Poor's 500. Rozsáhlé testy ukázaly, že preparát, který má snižovat obsah tuků v krvi, nesnižuje významně riziko infarktu a úmrtí u jednoho typu diabetiků.

Wal-Mart Stores vykázal nejnižší nárůst čtvrtletního zisku od recese z roku 2001. Firma ve výsledkové zprávě ale oznámila, že se výsledky posledního letošního čtvrtletí rýsují slibně i přes vysoké ceny energií.

"Wal-Mart pomohl zmírnit obavy, které se objevovaly kolem spotřebitelských výdajů a spotřebitelské důvěry," řekl agentuře Reuters analytik Deutsche Bank Private Wealth Management. Největší světový maloobchod zvýšil ve třetím čtvrtletí čistý zisk na 2,4 miliardy dolarů z 2,3 miliardy, které vydělal před rokem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK