Ministerstvo šetří telefonické hry kvůli ochraně před hazardem

15.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 15. listopadu (ČTK) - Ministerstvo financí prověřuje všechny provozovatele telefonických či audiotextových her s cílem zjistit plnění zákonných podmínek pro licenci, zejména zákazu hraní osob mladších 18 let. K prověrce provozovatelů vyzvalo i finanční úřady. Výsledky předběžné analýzy ukázaly, že stávající systém aplikace opatření bránících mladistvým v možnosti hrát hazardní hru není zcela dostatečný. V tiskové zprávě to oznámil mluvčí MF Marek Zeman.

Správní řízení zahájilo ministerstvo 10. listopadu poté, co 4. listopadu všechny držitele licence se svými požadavky seznámilo na konzultačním setkání. "Ze strany provozovatelů audiotexových her zazněl slib poskytnout ministerstvu všechny potřebné informace a navrhnout kroky ke zlepšení stávajícího stavu. Zahájení příslušných správních řízení je tak pouze pokračováním rozběhlé diskuse nad tímto závažným problémem," dodal mluvčí.

Ministerstvo financí stanovilo provozovatelům telefonických her lhůtu pro vyjádření k dané problematice do konce měsíce. V případě nesplnění daných podmínek hrozí i zrušení povolení.

Kontrola telefonických soutěží přišla nedlouho poté, co ministerstvo financí požádalo Nejvyšší státní zastupitelství o prověření, zda se provozovatelé nepovolených internetových hazardních her nedopouštějí trestného činu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK