Vánoce u telekomunikačních operátorů pokračují i po Novém roce

02.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 2. ledna (ČTK) - U telekomunikačních firem neskončily vánoční svátky s Novým rokem, ale mnohé nabízejí zvýhodněné služby dále. Uživatelé tak mohou i v prvních měsících letošního roku například levněji telefonovat, koupit zlevněný mobilní telefon nebo si výhodněji pořídit připojení k internetu. Vyplývá to z informací firem.

Mobilní operátor T-Mobile bude od 5. ledna do konce února všem svým zákazníkům nabízet možnost zavolat si v jeho síti za jednotnou cenu 11,78 Kč za hovor bez ohledu na jeho délku. Při desetiminutovém hovoru tak mohou uživatelé ušetřit až 45 korun. Službu si uživatelé nemusejí nijak aktivovat, stačí před volaným číslem vytočit předčíslí *7330.

Český Telecom zase do 15. ledna prodloužil nabídku připojení k internetu prostřednictvím ADSL, která obsahuje pořízení modemu, aktivaci a měsíc provozu za tři koruny. "Při udržení dosavadního trendu budeme znát jméno třistatisícího zákazníka již v únoru tohoto roku," uvedl výkonný ředitel pro prodej a marketing Simon Burckhardt. Důvodem prodloužení akce je podle něj velký zájem.

Eurotel prodloužil až do konce března pro nové i dosavadní zákazníky možnost volat ve své síti po třetí minutě bez hovorného a v době mimo špičku i na pevné linky.

Oskar Vodafone až do konce ledna nabízí při pořízení některého ze svých nových tarifů až 12 měsíců bezplatného volání v rámci své sítě a odpuštění až čtyř měsíčních paušálů. Vedle toho firma nabízí speciální Oskarty se čtyřmi víkendy bezplatného volání. Firma také v lednu zlevnila zhruba polovinu nabízených telefonů až o 1000 korun.

V tuzemsku je přes 11 milionů aktivních SIM karet. V polovině ledna by mělo konkurenci zostřit chystané zavedení přenositelnosti mobilních čísel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK