HN: Největší evropská cestovní kancelář TUI kupuje Exim Tours

03.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 3. ledna (ČTK) - Německá společnost TUI kupuje majoritní podíl ve skupině Exim Tours. Ta provozuje cestovní kanceláře v sedmi zemích Evropy a Afriky, její hlavní zastoupení je však v Česku. Jak Hospodářským novinám řekl nejmenovaný zdroj, podrobnosti smlouvy se nyní dolaďují.

Kapitálový vstup největší evropské cestovní kanceláře však podle deníku nechce nikdo oficiálně komentovat. "Dohodli jsme se na mlčenlivosti," uvedl obchodní ředitel Exim Tours Jan Koláčný. Reakci TUI v Německu se deníku nepodařilo v pondělí získat.

Tunisan Ferid Nasr, který skupinu Exim řídí, si ji cení na přibližně miliardu korun. Tui by měla získat asi 60procentní podíl. Exim Tours byla loni podle počtu klientů druhou největší cestovní kanceláří v Evropě. TUI měla v roce 2004 obrat 13,1 miliardy eur (asi 380 miliard korun), což z ní udělalo největší evropský turistický koncern.

Ostatní cestovní kanceláře se prý vstupu TUI na český trh neobávají. "Konkurence se zostří, ale my ji vítáme. Přijde tak rovnocenný konkurent, se kterým povedeme boj nikoli o cenu, ale o kvalitu služeb," řekl mluvčí CK Fischer Dan Plovajko.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK