Patria Finance se stala největším obchodníkem na BCPP v roce 2005

06.01.2006 | , Patria.cz
Tiskové zprávy


Společnost Patria Finance, a.s. se v roce 2005 stala největším obchodníkem na pražské burze. Podle statistik BCPP dosáhla za minulý rok objemu obchodů 493 miliard Kč, což představuje tržní podíl 28,7 %.

Patria Finance, která je aktivní pouze v obchodování s akciemi, vykázala téměř dvojnásobný objem ve srovnání s předchozím rokem a mezi akciovými obchodníky obhájila své prvenství.  V celkových statistikách zahrnujících i obchodování s dluhopisy se vyhoupla do čela vůbec poprvé, což ukazuje na rostoucí zájem o český akciový trh. K růstu objemů přispěli i individuální investoři obchodující prostřednictvím online brokera Patria Direct.

„Tento rok byl z pohledu Patrie velmi úspěšný. A to jak z hlediska zobchodovaných objemů, tak i z pohledu celkového hospodářského výsledku. Nárůst objemů je mimo jiné i indikátorem spokojenosti našich klientů. Kromě institucionálních klientů projevil eminentní zájem o investování do akcií i retailový sektor, který se podílel na celkovém objemu téměř 10%. Tento segment je velmi dynamický a očekáváme, že jeho význam bude dále růst.“ řekl Jan Klenor, generální ředitel Patria Finance.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy