CETELEM poskytl v roce 2005 úvěry ve výši 7,4 miliardy korun

17.01.2006 | , Cetelem
Tiskové zprávy


CETELEM ČR, a.s. poskytl v roce 2005 úvěry v celkové výši 7,4 miliardy korun, což je o 26 % více než v předchozím roce. „V loňském roce jsme jako nejvýraznější trend ve spotřebitelském chování zaznamenali zvýšený zájem o výpočetní techniku – nejvíce rostlo financování osobních počítačů. S rostoucí dostupností počítačů stoupá i zájem o úvěry on-line,“ informoval Václav Horák, generální ředitel společnosti CETELEM ČR, a.s.

Výsledky za rok 2005 potvrzují, že Cetelem upevnil svou pozici na českém trhu. „Rok 2005 byl pro naši společnost úspěšný. Uvedli jsme na trh několik nových produktů a otevřeli jsme další pobočku v Ostravě. Rostoucí počet klientů svědčí o jejich spokojenosti s našimi službami,“ doplnil Václav Horák.

V loňském roce využívali klienti společnosti Cetelem nejčastěji své úvěrové karty, následovaly klasické úvěry v místě prodeje a Osobní půjčky Cetelem. Nejsilnějším měsícem pro karetní transakce i klasické úvěry byl již tradičně prosinec, největší zájem o Osobní půjčky Cetelem byl naopak v srpnu.

Češi nakupují počítače a vyřizují si úvěry on-line
Lidé stále častěji využívají spotřebitelský úvěr při nákupu domácích spotřebičů a novinek z oblasti spotřební elektroniky. Více než stoprocentní nárůst poskytnutých úvěrů zaznamenal Cetelem v roce 2005 u výpočetní techniky. 

S rostoucí vybaveností domácností počítači roste zájem o on-line nákupy. To potvrzuje i studie Barometr Cetelem, podle které patří Česká republika mezi země, kde je internet nejvíce využíván pro nákupy on-line.

„Stejně si naši klienti oblíbili ON-LINE půjčky Cetelem,“ uvedl Václav Horák. „Vyhovuje jim zejména to, že si mohou v klidu a v pohodlí domova snadno vybrat parametry půjčky, a oceňují také jednoduchý způsob podání žádosti. Vše vyřídí prostřednictvím internetu a potřebné doklady zašlou poštou.“ ON-LINE půjčky Cetelem v loňském roce nejvíce využívali lidé z Prahy a z Moravskoslezského kraje a nejčastěji byly použity na financování rekonstrukcí a vybavení domácnosti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy