Immorent prodal administrativní centrum Avenir Business Park realitnímu fondu

23.01.2006 | , Immorent ČR
Tiskové zprávy


Leasingová a developerská společnost Immorent ČR s.r.o. dokončila 21. prosince 2005 proces prodeje svého moderního administrativního centra Avenir Business Park realitnímu fondu Aviva Central European Property Fund. Transakcí v hodnotě téměř 60 milionů EUR (přibližně 1,7 miliardy Kč) fond získal všechny tři budovy kancelářského centra umístěného v Praze 5.

„S konečným výsledkem prodeje Avenir Business Parku jsme velmi spokojeni. Jedná se o největší obchod v oblasti prodeje nemovitostí, jaký kdy v České republice společnost Immorent uzavřela. Transakce potvrzuje, že náš developerský projekt je mimořádně kvalitní a vyhovuje všem náročným potřebám nájemníků moderních administrativních budov. Těmi jsou flexibilita uspořádání pronajímaných ploch, dobrá dopravní dostupnost a motivující prostředí pro zaměstnance,“ říká Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Immorent ČR, developera projektu.

Poradcem Immorent ČR při prodeji Avenir Business Parku byla společnost Jones Lang LaSalle, poskytovatel služeb v oblasti nemovitostí. „Tato transakce je dobrým příkladem dlouhodobých vztahů, jaké se Jones Lang LaSalle snaží budovat se svými klienty. Tato spolupráce obvykle začíná v počátečních fázích projektu, s vývojem projektu se dále rozvíjí a postupně zapojuje různé formy služeb, které Jones Lang LaSalle svým klientům nabízí – poradenství při vytváření konceptu projektu, pronájmu prostor a v neposlední řadě investiční poradenství,“ říká Lukáš Schirl, Joint Managing Director společnosti Jones Lang LaSalle. „Tato transakce dobře demonstruje stupeň rozvoje investičního trhu ve střední Evropě, kdy investoři stále častěji vstupují do projektů před jejich dokončením, čímž si zajišťují přístup k investičnímu produktu ve vysoce konkurenčním prostředí, charakterizovaném přetlakem investičního kapitálu,“ dodává Lukáš Schirl.

Avenir Business Park je moderním administrativním centrem, které developer Immorent ČR postavil ve dvou fázích v pražských Nových Butovicích. Zahrnuje přibližně 23.000 m2 kancelářských ploch a 425 parkovacích stání v podzemních garážích. Nejvýznamnějším nájemníkem centra je softwarový gigant SAP, který zde v loňském roce otevřel své Business Services Center Europe (Centrum sdílených služeb pro Evropu).

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy