Rekordní nárůst financování nových vozů

03.02.2006 | , CCB Finance
Tiskové zprávy


Společnost CCB Finance dokázala v roce 2005 razantně realizovat své obchodní plány ve financování nových i ojetých automobilů.

Společnost CCB Finance, která v Česku reprezentuje Grupo Santander - největší finanční skupinu Eurozóny, a která patří mezi deset největších leasingových a úvěrových společností v Česku, zprostředkovala pořízení téměř 21 000 vozů, což u financování nových aut znamenalo meziroční nárůst o 658 %.

Rekordní nárůst financované částky je podporován programem velkoobchodního financování dealerů s názvem „Partner Plus“. Tento program financování skladových vozů platí pro nové i ojeté vozy a má pro dealery vysoký motivační charakter. V současné době je využíván  u více než 100 dealerů. Díky tomuto programu se růst velkoobchodního financování meziročně zvýšil o 22%.

„Jsem rád, že se nám podařilo prosadit se v tak konkurenčním prostředí. I díky úspěchu ve financování nových automobilů jsme splnili zadání akcionářů a překročili stanovený plán zisku“, zhodnotil uplynulý rok generální ředitel společnosti CCB Finance Michal Němec.

Společnost CCB Finance působí také úspěšně na poli poskytování hotovostních úvěrů. V roce 2005 jsme u hotovostních úvěrů zaznamenali nárůst o 5%. Tento typ úvěru umožňuje klientovi čerpat finanční prostředky na jakýkoliv účel bez dokladování jeho použití. Standardní výše úvěru se pohybuje v rozmezí od 5 do 200 tisíc korun. Stávající klienti CCB Finance však mohou čerpat půjčku až do výše 300 tisíc korun. Doba splatnosti je 6 – 60 měsíců. Standardně není vyžadován ručitel ani jiná forma ručení. Hotovostní půjčku lze získat na kterémkoliv klientském centru společnosti CCB Finance po celé ČR. Všechny pobočky jsou on-line propojeny a umožňují velmi rychle posoudit žádost. Vlastní proces schválení žádosti o půjčku tak trvá průměrně pouze 8 – 9 minut. Součástí nabídky je i výhodné pojištění schopnosti splácet úvěrové splátky.

Celkový objem financované částky dosáhl v roce 2005 hranice 4,1 miliardy korun a počet smluvních prodejců nových i ojetých vozů překročil 600. Zatímco předloni představovalo členění na financování formou leasingu a úvěru prakticky podíl 50/50, v loňském roce to bylo v poměru 93/7 ve prospěch úvěrů,“ komentoval výsledky obchodní ředitel CCB Finance Marek Mucha, který do společnosti nastoupil v listopadu loňského roku.  
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy