Sedmá souprava pendolino dokončila úspěšně technicko - bezpečnostní zkoušky.

13.02.2006 | , České dráhy
Tiskové zprávy


Téměř 3 500 cestujících využilo jen během posledních dvou dnů (středa, čtvrtek) spoje SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou. Ranní spoje z Ostravy a odpolední spoje z Prahy byly zaplněny kompletně, slušnou frekvenci cestujících měly i spoje v sedlových obdobích dne.

Celkový počet cestujících od minulého pátku 3. února 2006 již překročil 10 000. Středeční a čtvrteční frekvence cestujících se blížily počtu cestujících v předvánočním týdnu a dosahovaly takřka rekordních údajů. O spoje SC Pendolino je ještě větší zájem ze strany cestujících. než jakému se těšily před lednovým nuceným omezením provozu.

 
„Českým drahám se podařilo úspěšně překonat období omezeného provozu spojů SC Pendolino a tento produkt je zpět jako velmi úspěšná zákaznická nabídka rychlého a pohodlného spojení na trase Ostrava – Praha. Potvrdilo se i to, že samotní cestující, kteří využívali spoje SC Pendolino, byli s touto službou vysoce spokojeni a jejich názor byl zcela odlišný od mnoha neodborných a nepodložených názorů prezentovaných v médiích. České dráhy si velmi váží důvěry cestujících a děkují jim za pochopení a zájem,“ říká Jiří Kolář, náměstek generálního ředitele pro oblast osobní dopravy a přepravy Českých drah.


Produktu SC Pendolino se nikterak nedotkla negativní kampaň z posledních dnů spojená s řešením technických obtíží způsobených výrobcem Alstom. Současně produkt nikterak neovlivnily ani další nabídky dopravního spojení (například autobusového) na trase Praha – Ostrava.


České dráhy doporučují všem cestujícím, aby si pro vlastní pohodlí zajistili včas rezervace na svou případnou cestu spojem SC Pendolino – a to prostřednictvím některého z prodejních kanálů: pokladen ČD nebo internetového prodeje. Vlaky SC Pendolino podobně jako v případě letecké přepravy či dálkových autobusových linek přepravují pouze sedící cestující. Z důvodu maximálního pohodlí přepravy je nástup do vlaku možný pouze s platnou rezervací na místo.


Rezervace přes internetový prodej mohou využít i držitelé ostatních jízdenek či slevových modelů Českých drah, a.s. – kdy je možné prostřednictvím internetu zakoupit pouze samotnou rezervaci na vlaky SC Pendolino za cenu 200 Kč.
Cestující, kteří využívají tarif SuperCity mohou navíc pro své cesty v průběhu měsíců únor a březen (cestovní doklady zakoupené v předprodeji v průběhu února) využít výhodné 20% slevy. Jízdenky dle tarifu pro vlaky SuperCity je s 20% slevou možné zakoupit samozřejmě také prostřednictvím internetu.
Sedmá souprava rychlovlaku s technicko bezpečnostními zkouškami


Souprava rychlovlaku pendolino s pořadovým číslem 007 – dodaná v druhé polovině listopadu 2005 úspěšně dokončila technicko bezpečnostní zkoušky a je připravovaná na nasazení do plného provozu již v následujících dnech. České dráhy tak mají k dispozici šest souprav pro zajištění provozu vlaků SC Pendolino na trase Praha – Ostrava (nasazení soupravy pendolino je garantováno) a vybraných spojů kategorie EC a IC na trase Praha – Brno – Břeclav (zde je souprava nasazována jako typ vagónů na spoje EC, IC – nejedná se o produkt SC Pendolino s garancí nasazení rychlovlaku. České dráhy na tyto spoje mohou nasadit jakýkoli jiný typ vlaku splňující standardy EC, IC). Souprava s pořadovým číslem 001 zůstává zatím vybavena měřící technikou a dokončuje testování a verifikaci tratí.
Podle dosavadních zjištění výrobce úspěšně vyřešil problémy, které se vyskytly v lednu u vlaků pendolino a soupravy již opět vykazují vysokou provozní spolehlivost.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy